امنیتطراحی سایتهاست

بررسی ارور WSoD علت و نحوه چگونگی رفع آن

ارور صفحه سفید مرگ

ارور WSoD یا صفحه سفید مرگ برخلاف اسمی که داره، اتفاقا ترسناکی نیست. بلکه به سادگی مانند همه ارور های دیگه قابل رفع است. وقتی که یک صفحه کاملا سفید بدون هیچ محتوایی به کاربر نمایش داده میشه به اصطلاح (White Screen of Death) یا صفحه سفید مرگ رخ میده. البته در بعضی از مرورگر ها به صورت ارور ۵۰۰ (HTTP ERROR 500) به کاربر نمایش میده. اگه این خطا گیجتون کرده و نمیدونید باید چیکار کنید بهتون حق میدم. هر مشکلی چه کوچک چه بزرگ برای هر مدیر سایتی یک کابوس است.ولی این ارور هم مانند همه مشکلات وردپرس قابل پیگیری است. در این مقاله از ویستا، به بررسی و رفع این خطا می پردازیم. در ادامه دلیل به وجود اومدن این صفحه رو با هم بررسی می کنیم.

دلیل به وجود آومدن (White Screen of Death)

 ارور صفحه سفید مرگ (WSoD) از جمله متداول‌ترین خطاهایی است که هر طراح سایتی حداقل یکبار اون رو تجربه کرده. این خطا وقتی به وجود میاد که برای شما یه صفحه کاملاً سفید (White Screen) یا ارور ۵۰۰ (HTTP ERROR 500) رو نشون میده. مشکل‌های زیادی هست که باعث میشه شما به صفحه سفید مرگ مواجه بشوید ولی قطعاً برای شما فقط یکی از این دلایل اتفاق افتاده اما به ناچار مجبور هستیم که تک تک این مراحل رو با هم چک کنیم. تا به مقصر اصلی این خطا برسیم.

 به صورت خلاصه، صفحه سفید مرگ یعنی اینکه قسمتی از سایت شما ناقص یا خراب شده است. که اکثر مواقع این بدلیل تداخل افزونه‌ها یا قالب هستند. در برخی از موارد هم ایراد از هاست و سرور شماست. البته در راستای ارور صفحه سفید مرگ، ممکن است فرانت اند یا بک اند سایت شما هم از دسترس خارج بشه. در بدترین حالت هم جفتش (بک اند و فرانت اند) از دسترس خارج میشه. قبول دارم که ارور صفحه سفید مرگ میتونه گیج کننده باشه ولی قابل حل شدنه.

چگونه ارور WSoD رو رفع کنیم؟

اینجا ۵ روش برای رفع این ارور به ظاهر ترسناک داریم. پیشنهاد میشه مرحله به مرحله جلو برید تا در سریع ترین زمان ممکن مشکل رو پیدا کنید.

  • افزونه ها رو غیر فعال کنید
  • قالب رو غیر فعال کنید
  • کش مرورگر و سایت رو پاک کنید
  • محدودیت حافظه رو افزایش بدید
  • حالت دیباگینگ (debugging) وردپرس رو روشن کنید
  • اصلاح مقالات طولانی
  • به روزرسانی ناموفق وردپرس رو بررسی کنید
  • با پشتیبانی هاست تماس بگیرید

افزونه ها رو غیر فعال کنید

بهترین و ساده ترین روش غیر فعال کردن همه افزونه هاست. اغلب به دلیل وجود یک افزونه با ارور صفحه سفید مرگ مواجه می شویم. بعد از اینکه از قسمت افزونه ها، همه افزونه ها رو غیر فعال کردیم سایت رو ریفرش میکنیم.

اگه مشکل حل شد، یک افزونه مخرب هست که باید اون رو پیدا کرد. یکی یکی افزونه ها رو فعال کنید تا افزونه مخرب پیدا بشه. بعد از مشخص شدن افزونه مخرب، موضوع رو به پشتیبانی افزونه ارجاع بدید. تا در آپدیت های بعدی، این مشکل رو رفع کنند.

قالب رو غیر فعال کنید

اگه مشکل از افزونه نبود، مرحله بعدی بررسی قالب سایت هست. مثل روش قبلی قالب رو غیرفعال کنید و به جاش یکی از قالب های پیش فرض وردپرس رو قرار بدید. صفحه رو ریفرش کنید. اگه مشکل از قالب سایت شما بود، به معنی است که آخرین آپدیت شما دچار مشکل است. به پشتیبانی قالب خود تیکت دهید یا با یک برنامه نویس مشورت کنید.

کش مرورگر و سایت رو پاک کنید

ممکن است ایراد از کش وبسایت یا مرورگر شما باشه. برای پاک کردن کش وبسایت، بهترین و سریع ترین راه نصب کردن یکی از افزونه های WP Rocket یا WP super cache است. بعد از پاک کردن کش دوباره سایت رو ریفرش کنید.

اگه جواب نداد، برید سراغ روش بعدی…

محدودیت حافظه رو افزایش بدید

اگه سایت شما در بعضی از صفحات ارور WSoD رو میده ولی باقی صفحات مشکلی ندارن، میتونه به این معنی باشه که سایت شما از محدودیت تعیین شده فراتر رفته. که چیز خیلی عجیبی نیست. فقط کافیه محدودیت حافظه رو افزایش بدید. رایج ترین و راحت ترین روش افزایش محدودیت حافظه رو با هم بررسی می کنیم.

برای افزایش دادن محدودیت حافظه، از طریق FTP وارد سرور خودتون بشید و فایل php.ini رو پیدا کنید. بعد مقدار حافظه رو مانند خط زیر، به اندازه دلخواه تغییر بدید.

 memory_limit = 64M

یا  از طریق فایل wp-config.php این خط کد رو بهش اضافه کنید.

define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’);

ارور WSoD | مردی در حال استراحت کردن و توجه ای به صدای تلفن ندارد

حالت دیباگینگ (debugging) وردپرس رو روشن کنید

اگه همچنان خطای صفحه سفید مرگ حل نشده، عیب یابی وردپرس رو فعال کنید. با فعال کردن این قسمت، وردپرس ارور صفحه سفید مرگ (ارور ۵۰۰) رو عیب یابی می کنه و مشکل رو به صورت خودکار پیدا می کنه.

برای فعال کردن دیباگ وردپرس، به هاست ورود کنید. فایل wp_config.php رو در بین پوشه های public_html باز کنید و دستور زیر را در پایین خط کد ها قرار بدید.

define(‘WP_DEBUG’, true);‎

     با قرار دادن این خط کد در پوشه، وردپرس حالت عیب یابی رو فعال می کنه. تا مشکل به صورت چند خط کد رو به شما نمایش بده. احتمالا بعد از فعال کردن عیب یابی، وردپرس چند خط کد شبیه زیر به شما نمایش میده.

Cannot redeclare get_posts() (previously declared in

/var/www/html/wordpress/wp-includes/post.php:1871) in

/var/www/html/wordpress/wp-content/plugins/my-test-plugin/my-test-plugin.php on line 47

همینطور که مشاهده می کنید، ارور از خط ۴۷ افزونه فرضی (my-test-plugin) است. که با حذف کردن این افزونه مشکل حل می شود. اگه به افزونه نیاز دارید، به پشتیبانی افزونه تیکت بدید و ازشون بخواید مشکل رو رفع کنند.

اصلاح مقالات طولانی

اگه فقط در یک صفحه با ارور WSoD مواجه می شوید، این کد را در پوشه wp_config.php قرار بدید.

/* Trick for long posts **/

;(ini_set(‘pcre.recursion_limit’,2000000(;

;(ini_set(‘pcre.backtrack_limit’,2000000);

بروزرسانی ناموفق وردپرس رو بررسی کنید

 بعضی مواقع وردپرس دست به بروزرسانی خودکار میزنه و روی حالت تعمیر باقی می مونه. شما فقط کافیه به روت هاست خودتون برید و فایل .maintenance رو پاک کنید. اگه مشکل از بروزرسانی خودکار بوده باشه، همه چیز درست میشه.

با پشتیبانی هاست تماس بگیرید

 اگه بعد از اتمام همه ۷ روش بالا خطای صفحه سفید مرگ (WSoD) حل نشد، به پشتیبانی هاست خود تیکت دهید یا با اونها تماس بگیرید. در این مرحله دیگه کاری از دست شما ساخته نیست و بهتره کار رو به اونها بسپارید.

نتیجه گیری

 خطای صفحه سفید مرگ (WSoD) از جمله خطاهای رایج و معمول وردپرس هست به دلیل اینکه میتونه منشأ مختلفی داشته باشه. به صورت کلی، صفحه سفید مرگ یا ارور ۵۰۰ وقتی اتفاق می افته که قسمتی از سایت شما ناقص باشه. اکثر اوقات هم مقصران اصلی این ماجرا افزونه‌ها یا قالب سایت شماست. در طی سالیان، متخصصان در این زمینه راهکارهای مختلفی رو امتحان کردند. در این مقاله از ویستا سعی شد با معروف‌ترین و کاربردی‌ترین اونها آشنا بشیم تا بتونیم این ارور رو رفع کنیم. اگه مشکل شما حل نشد و خواستید با یک متخصص ارتباط داشته باشید، میتونید از پشتیبانی سایت ویستا استفاده کنید. مشاوران ما آماده خدمات دهی به شما هستند. اگه شما هم در این زمینه پیشنهاد یا تجربه ای دارید، حتماً در قسمت نظرات بیان کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا