احتمالان شما میدانید که دامین ها تحت یک شبکه (سرور)، کنترل و میزبانی میشوند؛ که به آن هاست گفته میشود. برای کنترل این دامنه ها نیاز به یک شبکه وجود دارد؛ تا شما بتوانید این شبکه ها را میزبانی نمایید. که به این کار راه اندازی شبکه دامین گفته میشود؛ که نیازمند یک کارشناس شبکه است.
شما در ادامه این مقاله با مواردی از جمله ویژگی های شبکه دامنه، شبکه های مبتنی بر Workgroup، تفاوت شبکه های دامنه و ورک گروپ، مزایای شبکه دامین و… زیادی رو برای شما توضیح خواهیم داد.
ادامه این مقاله رو با ویستا همراه باشید.
شبکه های دامین
قبل از این که به سراغ اصل مطلب یعنی راه اندازی شبکه دامین برویم؛ خوب است که بایکسری پیش نیازهای آن، مانند خصلت شبکه دامین، شبکه های مبتنی بر ورک گروپ و… رو برای شما بگویم. و بعد سراغ اصل مطلب برویم.
شبکه های دامین برای اینکه بتوانید آنها رو تحت کنترل خود در بیاورید؛ نیاز به داشتن یک شبکه دارید که بتواند، برکلیه عملکرد آنها نظارت کند. از این عملکردها میتوان به مواردی از جمله مدیریت توابع کاربر مانند یوسر، پسورد و تایید اعتبار و داشتن دسترسی به منبع های مشترک سیستم رو نام برد.
شبکه
شما برای نصب و راه اندازی شبکه دامین امکان برقراری ارتباط و اشتراک گذاری منابع و امکانات بین، مجموعهایی از سیستم های کامپیوتری رو جمع میکند. که باعث کاهش هزینه ها میشود.
در بحث شبکه دامین یکی از شبکه های کامپیوتری بر اساس سیستم عامل ویندوزی است؛ که امکان مدیریت سیستم های کامپیوتر را در اختیار کاربر شبکه قرار میدهد.
کنترل دامنه برای راه اندازی شبکه دامین
کنترل دامنه و سیستم های کامپیوتری متصل به شبکه در شبکه دامنه، برعهده 1 یا چند سرور مشخص شده است. به این سرورها اصطلاحان کنترل کننده دامنه ویا دامین کنترلر گفته میشود. به غیر از مدیریت دامنه و سیستم های کامپیوتری، دامین کنترلر اعتبارهای امنیتی دیگر سیستم ها را در ویندوز دامین به دقت بررسی میکند.
شما باید توجه داشته باشید؛ که راه اندازی شبکه دامین در خانه کاربردی نیست و به صورت معمول، درشرکت های بزرگ و سازمان های دولتی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
یادگیری شبکه
شما میتوانید برای آشنایی بیشتر با شبکه های کامپیوتری، در مجموعه های آموزشی مانند کندو و… نیز شروع به یادگیری شبکه دامین رو داشته باشید. از سرفصل هایی که میتوان برای به مواردی همچون آشنایی با نحوه های نصب و پیکربندی شبکه های مختلف، آموزش کامل و جامع اکتیو دایرکتوری، نصب و راه اندازی دستگاه ها در شبکه و… رو برای شما نام برد.
شبکه های که براساس ورک گروپ هستند
در راه اندازی شبکه دامین یک سری سیستم هایی وجود دارند؛ که براساس ورک گروپ کار میکنند. این سیستم ها به صورت راحتی قابلیت مدیریت شبکه را دارا هستند؛ و کاربردهای زیادی دارند. این شبکه ها بر اساس ویندوز استفاده میشوند؛ در جاهای مختلفی مانند رایانه و چاپگرها رو به خود اختصاص میدهند.
این سیستم ها با اختصاص یک جایگاه ورک گروپ به خود ارتباط خود را، به راحتی بایک دیگر برقرار میکند. و منابع شان را باهم به اشتراک میگذارند.
نحوه کار این شبکه در راه اندازی شبکه دامین
در این شبکه ادمین مرکزی وجود ندارد؛ و هرفایلی که قرار است تا به شیر شود. باید درهمان دستگاه مدنظرتان پیکربندی شود. در شبکه های خانگی به هر کسی اجازه دسترسی به منابع را میدهد؛ و نام پیش فرض تخصیص داده شده به هر سیستم کامپیوتری ویا چاپگر ورک آپ خواهد بود.
سیستم های مدیریتی شبکه ورک گروپ
شما در زمان راه اندازی شبکه دامین باید این نکته رو به یاد، داشته باشید؛ که این شبکه یک ابزار برای مدیریت رو به صورت اختصاصی برای خود خواهد داشت. گرچه سرورها، داده ها و نرم افزارهای متمرکز را به یک شبکه براساس کار گروهی ارائه میدهند؛ اما مدیریتی برخلاف شبکه دامین با دسترسی به منابع خود سرور کار میکند. نه با مدیتریت متمرکز برای کل شبکه.
تفاوت ورک گروپ و راه اندازی شبکه دامین
یکی از تفاوت هایی که در شبکه های ورک گروپ و دامین وجود دارد؛ از حیث تنوع در آنها است. تنوع در شبکههایی که براساس دامین است؛ تنوع بالایی داشته و در سازمان ها و ادارت دولتی بزرگ بسیار مورد استفاده قرار میگیرند.
اما در ورک گروپ ها به دلیل تنوع پایینی که دارند؛ بیشتر در کاربردهای خانگی ویا سیستم های شرکت های کوچک مورد استفاده قرار میگیرند.
تفاوت دیگری که باید در بحث راه اندازی شبکه دامین به شما بگویم؛ از حیث وجود ادمین است. در شبکه های ورک گروپ هیچ ادمینی کار مدیریت شبکه رو برعهده نخواهد داشت؛ و با اختصاص یک نام پیش فرض میتوان آن را به شبکه اضافه کرد. اما با اینکه سیستم های دامین با اختلاف بهترین و منعطف ترین شبکهی موجود به شمار میرود؛ اما مدیریت بسیار سختی دارند.
تفاوت بسیار مهم
در شبکه دامین یک سرویسی وجود دارد؛ به نام اکتیو دایرکتوری که وظیفه اعتبار سنجی متمرکز رو برعهده گرفته است. این سرویس تنظیمات و قوانین مشترک و متمرکزی رو تعیین میکند؛ و آنها رو روی کل یا بخشی از شبکه اعمال میکند. اما برخلاف شبکه های دامین شبکه ورک گروپ چنین سرویسی رو دارا نیست؛ و نمیتواند روی سیستم خود تنظیمات و قوانین متمرکز و مشترک رو اعمال نمایید.
سایر تفاوت ها
در شبکه های ورک گروپ هر سیستمی جداگانه کاربران را اعبتار سنجی میکند؛ و به غیر از آن در این شبکه ها برای هماهنگی و قرار دادن تنظیمات مختلف روی این سیستم ها هردستگاه باید به صورت جداگانه روی تجهیزات شبکه تنظیمات آنها صورت گیرد.
مزیت های راه اندازی شبکه دامین
ما قبل تر به شما درمورد راه اندازی شبکه دامین به شما، اشاره کرده بودیم؛ که سیستم های دامین برای بسترهای بسیار بزرگ، استفاده میشود. شما برای داشتن این شبکه باید یک سرور و یک برنامه مدیریت مشتری مثال اکتیو دایرکتوری رو داشته باشید. به غیر از این از دیگر مزایایی که این سیستم قدرتمند دارد؛ امنیت بسیار بالای آن است؛ اما با این حال این شبکه ها بسیار بیشتر از سیستم های ورک گروپ مورد حمله قرار میگیرند.
با این حال شبکه دامین رو روی سیستم عامل های متفاوتی نصب کرده؛ و سیستم های بسیاری رو با استفاده از آن مدیریت نمود.
دیگر مزایا همراه یک ایراد
اما یک چیز بسیار مهمی که باید به شما بگوییم؛ آن است که، شما زمانی که برنامه مدیریت کاربر رو روی شبکه قرار میدهید. به راحتی میتوانید کاربران خودتان را مدیریت نمایید؛ و کاربران خاص رو نظارت و تنظیمات اجباری برای آن وضع نمایید. اما یک بدی که دارد؛ آن است که شما باید سیستم کامپیوتری سرور خود را به صورت 24 ساعته و بدون توقف روشن نگه دارید.
در غیر این صورت کاربر شما توانایی ادامه دادن به، کار خود را نخواهد داشت.
توصیه ما به شما
ما به صورت کلی به شما توصیه داریم؛ که برای کسب وکار کوچک یا برای سیستم خانگی از شبکه ورک گروپ و برای کسب وکارهای بزرگ و سازمان های دولتی بزرگ از، شبکه دامین استفاده شود.
جمع بندی
تا اینجای مقاله ما باشما در مورد موارد زیادی از جمله مزیت های شبکه دامین، تفاوت سیستم ورک گروپ و راه اندازی شبکه دامین، شبکه ورک گروپ، سیستم دامین و… رو برای شما شرح دادهایم. امیدواریم از این مقاله شما نهایت استفاده رو برده باشید.
دوستان عزیز خیلی ممنون که تا انتهای مقاله همراه ما بودید. لطفا نظرها و پیشنهادهای خود را در قسمت کامنتها باما و بقیه به اشتراک بگذارید.