سرور اینترنت
سرور اینترنت چیست؟
به زبان ساده سرور (Server)نوعی کامپیوتر است که اطلاعات را ذخیره و مدیریت میکند و اطلاعات را به دیگر رایانه ها به اشتراک میگذارد. در این مقاله به بررسی وظایف، عملکرد و ویژگی سرورها خواهیم پرداخت؛ ادامه این مقاله رو با ویستا همراه باشید.
سرور ها یک کامپیوتر قدرتمند هستند که به گونه ای طراحی شده اند که سریع ، قابل اعتماد و در دسترس 24 ساعته باشند.به همین دلیل میتوان به چندین کاربر به صورت همزمان سرویس داد.
تاریخچه سرور اینترنت
اولین سرور ها در دهه های 1980 و 1990 میلادی به دنیای ما وارد شدند. در ابتدا با پیدایش کامپیوتر های شخصی ، سرورها برای به اشتراک گذاشتن در شبکه های محلی مورد استفاده قرار گرفتند. سپس تولد اینترنت ، انواع سرور اینترنت را به وجود آورد و میزانی و دسترسی جهانی وب سایت ها را امکان پذیر کرد. بعد از مدتی، انواع سرور دیتا بیس متولد شد.
حالا که به طور کلی با سرور شدیم بیایید نحوه عملکرد سرور را بررسی کنیم. سرورها بر اساس اصل (client-server)عمل میکنند.
1.درخواست و پاسخ
وقتی شما ایمیلی ارسال میکنید یا ادرس وبسایتی را در مرورگر کامپیوتر خود تایپ میکنید ، دستگاه شما به عنوان (client) عمل میکند. و با ارسال درخواست مکالمه با سرور را آغاز میکند.
2.وظیفه سرور اینترنت
سرور اینترنت درخواستی رو که شما به آن فرستادهاید؛ رو دریافت کرده و شروع به بررسی آن میکند.
3. پاسخ به کلاینت
زمانی که سرور داده های درخواستی کلاینت را پیدا میکند ، با ارسال آن به کامپیوتر آن ب شما پاسخ میدهد، این پاسخ میتواند هر محتوای دیجیتالی از قبیل یک فایل تصویری و یا یک ایمیل باشد.
4.ارائه
سپس سیستم شما داده های دریافتی از سرور را نمایش میدهد، و شما میتوانید با آنها تعامل داشته باشید.
کل فرایند گفته شده فقط در عرض چند ثانیه اتفاق میافتد.
ویژگی های سرور
سرور اینترنت دارای چند ویژگی کلیدی هست که باعث میشود از کامپیوتر های معمولی متفاوت باشد
1. قابل اعتماد
سرورها برای کارکرد بدون وقفه طراحی و تولید شده اند.آنها از قطعات پیشرفته پردازشی، منبع تغذیه جایگزین برای به حداقل رساندن خرابی اطلاعات و یا ارتباط استفاده میکنند.
2.مقیاس دهی
نرم افزار و سخت افزار سرور را میتوان با سادگی برای حجم کاری مختلف ،مقیاس دهی کرد.با افزایش کاربران، سرورها میتوانند اطلاعات و کاربران بیشتری را بدون افت در عملکرد در خود جای دهند.
3.دسترسی مداوم به سرور
یکی از مهم ترین و کاربردی ترین ویژگی سرور اینترنت این است که به صورت 24 ساعت شبانه روز و هر روز هفته کار میکند.و این در دسترس بودن همیشگی ، برای تمام کسب و کار های آنلاین لازم است.
4.سرعت اتصال
سرور ها مجهز به اینترنتی سریع برای انتقال اطلاعات به کلاینت ها هستند.به همین دلیل کم ترین زمان برای ارائه محتوا به مشتریان را تضمین میکند.
5.امنیت
سرورها از اقدامات امنیتی قوی برای حفاظت از داده ها در برابر حملات سایبری استفاده میکنند.
انواع سرور و کاربرد آنها
سرورها انواع مختلفی دارند که هر کدام برای کاربرد خاصی طراحی شده اند.در ادامه مقاله برخی از رایج ترین سرور ها را مورد برسی قرار میدهیم.
1. سرور اینترنت چیست(Web Server)
وظیفه ی این سرور ها میزبانی وب سایت هاست وب سرور هنگام نوشتن آدرس وب سایت ، صفحه مرتبط را به مرورگر کامپیوتر شما تحویل می دهند. که از معروف ترین آنها میتوان به Nginx و Apache اشاره کرد.
2.سرور ماینینگ
یکی دیگر از سرور های رایج سرور ماینینگ کریپتو یا رمزارز بوده که برای تایید تراکنش ها و ماینینگ(mining)طراحی شده است.این دسته از سرور ها به دلیل ماهیت منابع فشرده ای که دارندبرای کار بهتر به قدرت و خنک کننده قابل توجهی نیاز دارند.
3.سرور مجازی
در ادامه بررسی انواع سرور ها می خواهیم یک توضیح مختصر برای سرور مجازی ارائه دهیم.سرور های مجازی بر روی سخت افزار های فیزیکی ساخته میشوند و به طریقی منابع آن را به اشتراک میگذارند.این دسته از سرور ها برای کسب و کار های کوچک و متوسط بسیار مناسب هستند.
4.سرور ابری یکی از سرور اینترنت
سرور ابری کامپیوتر مجازی بزرگ است که از چند سرور اینترنت متشکل شده. از نمایندگان بزرگ خدمات این سرور میتوان به Amazon Web Services و Google Cloud اشاره کرد.
5.سرور میکروتیک
میکروتیک یک شرکت مستقر در کشور لیتونی است. سرور میکروتیک معمولا به سروری گفته میشود که سیستم عامل Router OS Mikro Tik را اجرا میکند.
6.سرور پروکسی
یکی دیگر از پر کاربرد ترین سرورها proxy server است حتما تا به حال از برنامه هایی برای دور زدن تحریم استفاده کرده اید زمانی که شما میخواهید تحریمی را دور بزنید نیاز دارید آی پی سیستم خود را تغییر دهید و با روشن کردن یکی از این نرم فزار ها شما به سرور مورد نظر خود متصل میشوید و این سرور آی پی سیستم شما را تغییر میدهد.
کاربرد سرور اینترنت
- هر سایتی که شما بازدید میکنید بر روی یک سرور اینترنت میزبانی میشود.این سرور ها که به اسم سرور سایت هم شناخته میشوند.
- زمانی که شما ایمیلی را ارسال میکنید ، این ایمیل از میل سرور ارسال میشود.این سرورها مدیریت تحویل ایمیل های شما را از طریق اینترنت بر عهده دارند.
- یکی دیگر از کاربرد های سرور فضای ذخیره سازی ابری هست ، سرویس هایی همانند Dropbox و Google Drive برای ذخیره اطلاعات شما در دستگاه های مختلف ، به سروری ابری متکی هستند.
- سرور های گیم، به صورت ویژه برای ارسال و پردازش انبوه اطلاعات بهینه سازی شده اند، که تجربه بازی های آنلاین را بسیار آسان تر میکنند.
انواع سرور اینترنت بر اساس سیستم عامل
سرور UNIX : اگرچه که این سیستم عامل امروزه کم ترین استفاده را دارد ، اما هنوز در برخی از سرور ها مانند FreeBSD جای خاص خود را دارند.
ویندوز سرور : یکی دیگر از انتخاب ها برای سیستم عامل سرور ویندوز(هاست ویندوز) هست. ویندوز یک انتخاب محبوب برای وب سایت ها و سرویس هایی است که با تکیه بر سرویس های مایکروسافت توسعه داده شده اند. یکی از مزیت های استفاده از ویندوز برای سرور نیاز نداشتن به دستورهای خط فرمان و رابط کاربری ساده آن است.
سرور لینوکس :سرور لینوکس از محبوب ترین انواع سرور است که در بیشتر وب سایت ها و اپلیکیشن ها استفاده میشود. یکی از مزیت های سرور لینوکس امکان اصلاح در جهات مختلف است. اما این موضوع را باید بدانید که یادگیری نحوه استفاده از آن کمی سخت است، چون در سیستم عامل لینوکس تمامی دستور ها به شکل خط فرمان است.
امکانات امنیتی سیستم عامل سرور اینترنت
امنیت در محیط های سرور اینترنت بسیار مهم است، زیرا سرور ها اغلب اطلاعات و سرویس های حساس را مدیریت میکنند.که در ادامه مقاله بر ویژگی های امنیتی سرور ها میپردازیم
- کنترل دسترسی
- فایروال
- رمزگذاری
مجازی سازی سرور
مجازی سازی سرور یک فناوری جدید بوده که نحوه مدیریت سرور ها را متحول کرده است. در حقیقت ،مجازی سازی سرور شامل ایجاد چند سرور مجازی بر روی چند سرور فیزیکی است.برای تعریف ساده سرور فیزیکی میتوان گفت سرور فیزیکی یک کامپیوتر قدرتمند با مشخصاتی همانند سیستم های خانگی است که میتوان سرویس های مختلفی را رو آن اجرا کرد.
مزایای مجازی سازی سرور
- تست و توسعه
- مدیریت آسان
- کنترل بحران
- بهینه سازی
- کاهش هزینه
جمع بندی
ما در مقاله به این سوال پاسخ دادیم که سرور چیست و با انواع سرور اینترنت و سیستم عامل های آن آشنا شدیم چه کسب و کاری باشید که به دنبال ارتقا زیر ساخت های سرور خود هستید و یا فردی که به دنبال راه اندازی سرور خانگی هستید ، درک اصول سرور بسیار برای شما کاربردی است و از این اطلاعات برای تصمیم گیری بهتر در مورد خرید ، نگهداری و یا ارتقای سرور استفاده کنید.
شما برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با ویستا در ارتباط باشید.
با تشکر از همراهی شما تا پایان این مقاله ، برای بهبود کیفیت مقالات نظر خود را با ما در میان بگذارید.